Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fagylalt receptek

Fagylalt receptek

Ha nyár, akkor természetesen a fagyi az, ami először az eszünkbe jut! A fagylalt a legkedveltebb nyalánkság a forró időben, és abban mindannyian egyetérthetünk, hogy nem véletlenül szolgált rá erre! A legkülönlegesebb ízekben kaphatóak és tuti, hogy az összes istenien finom! Tudtad, hogy otthon is könnyen elkészítheted? 5 érdekes fagyi receptet hoztunk most el Nektek!

Epres joghurtfagyi gép nélkül

Hozzávalók:

·         20 db citromfűlevél

·         40 dkg görög joghurt

·         5 dkg méz

·         2.5 dl habtejszín

·         25 dkg eper

Elkészítés:

A joghurtos eperfagyihoz a citromfűlevelet nagyon finomra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal és a mézzel. A tejszínt keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.

Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.

A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, vagy a formából tálra borítjuk és felszeleteljük.

Fahéjas rizsfagyi

Hozzávalók:

·         4 dl habtejszín

·         10 dkg fehér csokoládé

·         2 dkg cukor

·         15 dkg tejberizs

·         1 tk őrölt fahéj

·         4 db ostyatölcsér

Elkészítés:

1 dl tejszínt közepes lángon melegíteni kezdünk egy edényben, és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. Beleszórjuk a fehércsokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután kihűtjük keveréket.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A felvert tejszínbe lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet. Hozzáadjuk a tejberizst, majd alaposan összekeverjük őrölt fahéjjal.

Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tölcsérben tálaljuk.

Spagetti-fagylalt eperöntettel

Hozzávalók:

·         1 kg vaníliafagylalt

·         5 dkg fehér csokoládé

·         50 dkg érett eper

·         1 db biocitrom

·         1 ek őrölt zöld kardamom

·         2 ek rózsabors

·         50 dkg befőzőcukor

Elkészítés:

Egy kevés epret félreteszünk a dísztéshez. A többit kicsumázzuk, feldaraboljuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, és a félbevágott gyümölcs levét kifacsarjuk. Az eperpürét és a citromhéjat tálas mixerben elvegyítjük 2 ek citromlével, a kardámommal és az összemorzsolt rózsaborssal. Ezután apránként hozzáadjuk a befőzőcukrot, és a robotgép gyúrópálcájával alacsony fokozaton keverjük kb. 30 percig.

Közben a dobozos vaníliafagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, és a normál hűtőtérben hagyjuk kissé felolvadni kb. 20 perc alatt. Ezután burgonyatörőn át adagonként tányérra nyomjuk. Végül eperöntetet locsolunk rá, megszórjuk a lereszelt fehér csokoládéval, és a maradék eperrel díszítjük.

 Földimogyorós fagyi sült banánnal

Hozzávalók:

·         13.5 dkg földimogyorókrém

·         1.75 dl tej

·         6.5 dkg kristálycukor

·         2 db vaníliarúd

·         75 dl habtejszín

·         2 db tojássárgája

·         5 dkg csokis keksz

·         3 db banán

·         karamellöntet (ízlés szerint)

Elkészítés:

A fagylalthoz összemelegítjük a mogyorókrémet a tejjel, a cukor felével, a vaníliarudak kikapart magjaival és a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a maradék cukorral felhabosított tojássárgájákat.

Visszatesszük a tűzre, és besűrűsítjük a keveréket (85 fokosra melegítjük, tovább nem). Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 4 órára. Kihabosítjuk fagylaltgépben, vagy óránként átkeverjük elektromos habverővel. Végül beleforgatjuk a felaprított csokoládés kekszet.

Egy forró serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott banánt. Ezzel megszórva és sós karamellöntettel meglocsolva tálaljuk a fagylaltot.

Tökmagos fehércsoki-fagyi

Hozzávalók:

·         10 dkg fehércsokoládé

·         4 dl habtejszín

·         8 dkg tökmag

·         2 dkg kristálycukor

·         0.4 dl tökmagolaj

Elkészítés:

1 dl tejszínt felmelegítünk egy nyeles forralóban, de mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. A fehércsokoládét beleszórjuk a tejszínbe, és addig keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé, majd kihűtjük.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, majd lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet,majd hozzáadjuk az előzőleg száraz serpenyőben illatosra pirított, durvára vágott tökmagot, és jól elkeverjük.

Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt negyedórával kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk. 

 

A receptek és képek  forrása: www.mindmegette.hu