Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kifliműhely

Kézművesek a hellokonyha.hu oldalon

MAGAMRÓL

Ha az emberben valami mélyen gyökerezik, akkor csak idő kérdése, hogy mikor mutatja meg magát. Néha előbukkan, majd kicsit visszahúzódik, hogy aztán végül felszínre törhessen kiforrott egységként. A csomózás és a kézműveskedés mindig jelen volt az életemben. A nagymamám gyönyörű, színes perzsa szőnyegeket készített. Kisgyerekként sokszor segíthettem "leverni" a csomókat, hogy a szőnyeg megfelelő tömörségű legyen. Igaz ez még nem számít kimondottan kézműveskedésnek, de visszagondolva meghatározó élmény volt számomra…
A 80-as években a csomózó szenvedély, kötés formájában tört utat magának. Egymás után gyártottam a pulcsikat, amiket lelkesen hordtam is, az akkori divatnak megfelelően. Aztán más irányt vett az életem… A kézműveskedés igénye persze megmaradt, de csak kicsiben, pár sapka formájában öltött testet. 2020-ban azonban megérett bennem a gondolat, hogy irányt váltok. És megtettem… Visszanyúltam a gyökereimhez, és felébresztve magamban nagymamai örökségem, megszületett a Kifli kézműves műhely.

KIFLIMŰHELY

Makramé kollekcióm egy elképzelés, egy gombolyag fonal és egy ősi technika találkozása. Egyedi tervezésű munkáim újrahasznosított, természetes alapanyagokból készülnek, kézi csomózással, akár személyre szabottan, egyéni elképzelések szerint is. Egyedi lakásdekorációk, kiegészítők, és egyéb apróságok közül válogathatsz itt, ha belépsz virtuális butikomba.
 

MI A MAKRAMÉ

A makramé egy ősi csomózási technika, amely már a 7. századi Kínában is fellelhető volt, de használták a világ más táján is, például az angol királyi udvarban, valamint török szöveteknél is elsősorban dekorációs céllal.
Napjainkban kicsit újragondolva virágkorát éli a csomózás , a legnagyobb divatházak kollekciójában is megjelent már ez a technika, mint díszítő motívum, de a lakberendezésben is egyre nagyobb teret hódít természetes eleganciája, sokoldalúsága, szépsége, egyedisége révén.

Rendezés: