Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tuti karácsonyi ajándék ötletek a Hellokonyhával!

Tuti karácsonyi ajándék ötletek a Hellokonyhával!

 

 

November végén már mindannyian kezdünk ráhangolódni az év végi, különösen a karácsonyi időszakra. Bár még van pár hét karácsonyig, a napról-napra sokasodó dekorok, reklámok, és a zord téli idő mind egyre gyakrabban juttatják eszünkbe az ünnepek közeledtét. A karácsonyi időszak alapvetően a szeretetről, a családi nagy együttlétekről szól, de van egy téma, ami minden évben előjön, akár szeretjük, akár nem: Az ajándékozás.
 

Mindegy hogy egy nagy, drága ajándékról, vagy egy kicsi apróságról van szó, a lényege talán abban rejlik, hogy gondolunk a másikra, és próbáljunk a kedvébe járni valamivel. Ez viszont sokszor nem egy egyszerű feladat, pláne ha az évek alatt kimerítettünk már szinte minden karácsonyi ajándékötletet.
Mi viszont igyekszünk pár olyan ötletet bemutatni, ami hasznos, modern karácsonyi ajándék lehet. A konyha ugyanis egy közös tér, ahol mindenki megfordul naponta. Ha pedig valaki sok időt tölt konyhában, egész biztosan örülni fog bármi olyan eszköznek, amivel megkönnyíthetőek a konyhai munkafolyamatok.

Pár tipp, ha valami komolyabb karácsonyi ajándékot szeretnél adni:

Edény készlet

Kifejezetten gyakori karácsonyi ajándék ötlet, mert nagyon praktikus és valóban hasznos. Minden konyhában szükség van edényekre, és edényekből bizony sosem lehet elég... :) Egy edénykészlet több darab különböző méretű és kialakítású darabból áll, ezért biztosan nem lövünk félre vele, mert tuti lesz köztük olyan méretű is, amire szükség van.

Kristálypohár készlet

Leginkább idősebb korosztály számára lehet jó ajándék egy kristálypohár készlet. Elegáns, sokszor kifejezetten cifra motívumokkal vannak ellátva, és sok verziója ismert, kifejezetten az adott italra szabva. Ennek megfelelően találkozhatunk pezsgős kristálypoharakkal, borospoharakkal, whiskey poharakkal, de üdítős kristálypoharakkal is.

Evőeszközkészlet

Akár fiatalakonak is kifejezetten hasznos, szép ajándék lehet egy modern evőeszközkészlet.

Rengeteg színben és variációban találunk evőeszközkészleteket, a rosegold-tól kezdve az inoxig. Érdemes szerettünkhöz, és konyhai felszereléseihez leginkább illő színű és stílusú készletet választani.

Tésztagép

Ha szeretted kedveli a tésztákat, és nem áll tőle távol az sem, hogy saját maga készítse el a kedvenc tésztáit, akkor biztosan kellemes meglepetés lesz egy profi tésztagép.

 

De mutatunk ötleteket arra az esetre is, ha csak egy kis apróságot szeretnél adni ajándékba:

Szálas teakeverékek

Ha nem fontos az ajándék értéke, csak egy kedves kis ajándékot szeretnél adni karácsonyra, akkor minőségi szálas teakeverék közül is választhatsz.  Igazi karácsonyi lélekmelengető ajándék lehet a fahéjas, narancsos ízesítésű, vagy egy mandulás-almáspite ízű szálas keverékből készített gőzölgő, meleg tea.

Szeretted oda van a retro cuccokért, és még a kávét is szereti?


Nem egy átlagos meglepetés, de annál érdekesebb, egyedi ajándék lehet egy kotyogós kávéfőző!
Lehet klasszikus, vagy akár színes kivitel is, ami egy retro szerető kávérajongónak tuti kellemes meglepetés lesz.

Reméljük sikerült pár tippet adni, és megtalálni a megfelelő ajándékot, hogy a továbbiakban már csak az ünnepre hangolódással teljen a karácsonyi időszak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog