Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pintinox EXCALIBUR vas wok indukciós 34cm

25.293 Ft
Menny.:db

Pintinox EXCALIBUR vas wok indukciós 34cm

Kiváló minőség a(z) "Pintinox" gyártótótól.

A(z) "Excalibur" termékcsalád tagja.

Gyártói cikkszáma:

Raktárállapot: Rendelhető 2-4 munkanap
Azonnali készlet: -
Cikkszám: 144726
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Pintinox EXCALIBUR vas wok indukciós 34cm

Pintinox Excalibur prémium vas serpenyő egy életre szól, és azon kevés konyhai eszközök egyike, amelyik az idő múlásával csak egyre jobb, és jobb lesz!

Mindenféle hőforráson használható:

sütőben, indukciós lapon és szabad tűzön is!

Első használat előtt ne feledje a beavatást, kiégetést! 

BEAVATÁS, KIÉGETÉS FOLYAMATA:

 1. Az edényt alaposan elmossuk meleg vízzel és mosogatószerrel, hogy a gyártás után felvitt védőréteget maradéktalanul eltávolítsuk. Ezután jól leöblítjük, szárazra töröljük egy tiszta konyharuhával, majd 70°-ra beállított sütőbe tesszük, amíg teljesen megszárad (alternatívaként lehet a tűzhely lángján is melegíteni), és a színe kékesszürkévé válik.
 2. A vasból készült serpenyő érzékeny a hőmérsékletingadozásra, ezért kérjük ne tegye hidegen már meleg sütőbe illetve a művelet végén a sütőben hagyva engedje kihűlni.
 3. A még langyos serpenyőt törlje át egy ét- vagy bámilyen más konyhai felhasználású olajjal átitatott ruhával.
 4. Ezután törölje át a serpenyőt egy tiszta ruhával, és tisztítsa meg a felületet minden maradék olajtól vagy bármilyen egyéb szennyeződéstől.
 5. Tegye vissza a serpenyőt a 70°-ra beállított sütőbe (vagy a tűzhely lángjára) néhány percig.

Miután az előző műveleteket elvégezte, nem szükséges már többször vízzel és mosogatószerrel elmosni a serpenyőt, hanem elég lesz minden alkalommal egy nedvszívó papírral vagy egy szivaccsal áttörölni. Esetleges makacsabb szennyeződés esetén a következők szerint járjon el. A használat során a termék színe egyre sötétebbre – akár feketére is –, ez a felületi változás normális, és természetes tapadásmentességet kölcsönöz a terméknek. Ez a patina védi meg az edény felületét a korróziótól.

Tisztítása napi használat után: kézi tisztítás ajánlott, használat után szárazon kitörölni, az ételmaradékot kikaparni, esetleg folyó víz alatt elmosogatni vegyszer nélkül, majd nagyon szárazra törölni. Tároláshoz ki illik kenni zsiradékkal.

 1. Kézzel mossa a serpenyőt és kizárólag meleg vízzel, soha ne hagyja ázni, így távolítsa el a főzés maradékait, nyomát. Makacsabb ételmaradék esetén használjon erősebb szivacsot. Azonnal törölje szárazra a serpenyőt egy ruhával vagy nedvszívó papírral.
 2. Törölje át a serpenyőt egy olajjal átitatott kendővel, és tegye pár percre 70°-ra bekapcsolt sütőbe (vagy a tűzhely lángjára), hogy az olaj réteg felszáradjon. Hagyja magától kihűlni.
 3. Nedvességtől tartsa távol.

Fertőtlenítő eljárás időnként: Időnként alkalmazza a következő sóval történő eljárást, mely segít eltüntetni az előző főzések nyomait és a szagokat, és tökéletesen kiszárítja a serpenyőt.

 1. Melegítse fel a serpenyőt, melybe előzetesen olajat öntött, szórjon bele durvaszemű sót, és másfél percig tartsa magas lángon.
 2. Törölje át alaposan a serpenyőt nedvszívó papírral, és távolítsa el az összes maradék szennyeződést.
 3. Melegítse fel újra, ismételje meg az előző eljárást de most finomszemcsés sóval, majd törölje szárazra, amíg nem tűnik teljesen tisztának.
 4. Még egyszer melegítse fel az edényt, és kenje be étolajjal vagy bármilyen konyhai használatú olajjal.
 5. Tartsa nedvességtől távol a következő használatig.

NE FELEDJE:

 • A vasból készült serpenyő fő ellensége a rozsda. Az oxidáció elkerülése érdekében, soha ne hagyja vízben ázni az edényt.
 • A só az egyik legfőbb oka a korróziónak, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy minden maradékot eltávolít az edény felszínéről a sóval történő kezelést követően vagy a napi használat során.
 • Ne hevítse túl a serpenyőt indukciós felületen, nehogy a tűzhelylap vagy az edény megsérüljön.
 • A túl gyors melegítés vagy lehűtés rongálhatja az edényt.
 • Savas élelmiszerek (alkohol, citrom, paradicsom…) rongálhatják a kiégetett réteget, és fehér foltok jelennek meg. Amennyiben ez megtörténik, elegendő megismételni az első használat előtt elvégzendő eljárást.
 • A vasserpenyő felületét mindig tartsa kissé olajosan, hogy ne alakulhasson ki rozsda rajta.
 • SOHA NE TEGYE MOSOGATÓGÉPBE!

Indukciós indukciós
Kiszerelés tartalma 1 db
Méret - cm 34cm
Serpenyők Wok
Anyag Vas
Termékcsalád Excalibur

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!