Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MARCATO Marga Mulino gabonaőrlő

67.000 Ft
Menny.:db

MARGA MULINO gabonaőrlő

Kiváló minőség a(z) "Marcato" gyártótótól.

Raktárállapot: Rendelhető 2-4 munkanap
Azonnali készlet: -
Cikkszám: 128048
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

MARGA MULINO gabonaőrlő

A Marga Mulino az egyetlen gép, amellyel gabonából pár perc alatt előállítható gabonapehely és liszt is. Egyaránt alkalmazható puha gabonák (pl. zab, árpa, rozs, búza) és keményebb gabonák (pl. tönköly, kamut, rizs, hajdina) őrlésére is.

A Marga Mulino működési elve három henger különböző sebességű forgásán alapszik. A hengerek meghajtása lehetséges kézileg (az alaptartozék hajtókar által) vagy rendelhető hozzá kiegészítő eszközként a Marcato- termékcsaládhoz egységesen használható “Pastadrive” meghajtómotor.

 

1-        Géptest

2-        Garat

3-        Szabályozó gomb

4-        Szorítócsavar

5-        Hajtókar- és motorcsatlakoztató nyílás

6-        Hajtókar

7-        Kivezető csúszda

A hengerek közötti távolságot egy szabályozó gomb (2. kép) segítségével lehet beállítani, ez határozza meg az őrlés mértékét: a 0 pozícióban (pirossal jelölve) gabonaliszt készíthető, az 1-3 pozíciókban (és köztes állásokban) pedig gabonapelyhek állíthatók elő különböző finomságban ízlés és a kívánt alkalmazás szerint.

JAVASLAT: Először csak egy kisebb gabonamennyiséggel kezdje az őrlést annak érdekében, hogy ki tudja kísérletezni, melyik az Ön igényeinek leginkább megfelelő szabályozóállás.

LISZT

Liszt finomságú őrlemény eléréséhez javasoljuk, hogy a szemeket előzetesen engedje át sorban az 1-es, 2-es és a 3-as pozíciókba állított hengerek között. A művelet végeztével állítsa a szabályozó gombot a 0-ás pozícióba, ily módon a három henger mindegyike egyidejűleg dolgozik. Az első hengerpár megtöri a szemeket, míg a harmadik hengernél történő áthaladáskor az őrlés finomodik és liszt állítható elő (3. kép). Amennyiben még finomabb őrlésre van szüksége, javasoljuk, hogy többször engedje át a gabonát a 0-ás pozícióban.

PEHELY

Pehely finomságú őrlemény eléréséhez (4. kép) használhatja az 1-es, 2-es, 3-as pozíciókat és a köztes állásokat (melyeket pontok jelölnek), így összesen 5 pozíció áll rendelkezésére.

A szabályozógomb segítségével beállított távolságban forgó első hengerpár teszi lehetővé a különböző finomságú pelyhek előállítását; ebben az esetben a harmadik henger szerepe pusztán a pelyhek kivezetésének megkönnyítése. Az őrlemény finomságát a fogyasztó ízlése és a választott gabona jellegzetessége határozzák meg.

GABONAPEHELY REGGELIRE

A Marga Mulino az egyetlen termék, mely lehetővé teszi frissen őrölt gabonapelyhek fogyasztását reggelire: a közvetlenül fogyasztás előtt elvégezhető művelettel teljes mértékben megőrizhetők a gabona jellegzetességei és tápanyagai.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Rögzítse a gépet az asztalhoz a gép mellé adott szorítóelem segítségével (5. kép), helyezze a hajtókart a megfelelő nyílásba, és állítsa a szabályozógombot a kívánt helyzetbe oly módon, hogy kissé kihúzza és elforgatja a megfelelő állásba (6. kép). Amennyiben motort szeretne használni, csatlakoztassa a géphez a “Pastadrive” motort a praktikus bajonettzár segítségével (7. kép).

A 0-ás pozíció a teljes kiőrlésű liszt előállítására javasolt, míg az 1-3-as pozíciók (és köztes állások) alkalmasak a gabonapelyhek eléréséhez. Töltse meg a gabonával a gép garatát, és kezdje el tekerni a hajtókart (8. kép); javasoljuk, hogy ne töltse tele a garatot, így elkerülhető, hogy a nyílás eltömődjön, és a hengerek elakadjanak. A végeredményként kapott teljes kiőrlésű liszt vagy gabonapelyhek a kivezető csúszdán keresztül hagyják el a gépet: helyezzen tehát egy alkalmas edényt a nyíláshoz a végtermék összegyűjtésére. Amennyiben finomabb őrlésű lisztet szeretne kapni, engedje át többször a terméket a 0-ás pozíción. Amennyiben a liszt nehezen csúszik a garatban, segítsen rá a gép mellé adott ecsettel.

A GÉP TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA

A Marga Mulino gép kiváló minőségű alapanyagokból készül precízen tervezett gyártási folyamat során, így nincs szükség különösebb karbantartásra.

Íme néhány javaslat a gép megfelelő állapotának megőrzésére:

-      Az első használatkor működtesse a gépet a 0-ás pozícióban 2-3 percig, majd ezen idő elteltével

dobja ki az így előállított lisztet: ez a művelet lehetővé teszi a hengerek még alaposabb tisztítását.

-      Ne mossa a gépet vízzel vagy mosogatógépben! Tisztításként elegendő az esetlegesen beakadt maradék terméket eltávolítani a gép mellé adott ecset segítségével (9. kép).

-      A munka végeztével mindig tisztítsa meg a hengereket.

-      A garat levételéhez húzza a garatot óvatosan felfelé irányban, és közben figyeljen oda, hogy a gép teste megfelelő módon rögzítve legyen a munkafelülethez (10. kép).

-      Amennyiben szükséges, néhány csepp vazelinolajat cseppentsen a hengerek végeihez (11. kép).

RECEPTEK:

ZABKEKSZ

*      300 g zabliszt

*      150 g vaj

*      100 g cukor

*      2 evőkanál méz

*      1 tojás

*      1 tojássárgája

*      1 zacskó vaníliás cukor

*      1/2 kiskanál sütőpor

*      1 csipet só

*      1 csipet fahéj

PIZZA KAMUTLISZTBŐL

*      500 g kamutliszt

*      15 g friss sörélesztő

*      28 g extra szűz olívaolaj

*      4 g só

*      250 ml langyos víz

*      2 g cukor

CÉRNAMETÉLT RIZSLISZTBŐL

*      250 g rizsliszt

*      150 g általános liszt

*      100 g burgonyapüré

*      3 evőkanál rizskeményítő

*      150 ml víz

MAGVAS ZSEMLE

*      500 g teljes kiőrlésű liszt

*      15 g friss sörélesztő

*      4 g só

*      250 ml langyos víz

*      2 g cukor

Kiszerelés tartalma 1 db
Anyag Rozsdamentes

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!