Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KAI Shun Classic hámozókés 9cm (DM-0700)

41.565 Ft
Menny.:db

A SHUN sorozatú kés mindenféle gyümölcs és zöldség hámozásához, vágásához, tisztításához és díszítéséhez.

Egységár: 41.564,50 Ft/
Belső raktárunkból közvetlenül: -
Raktárállapot: Rendelhető 2-4 munkanap
Gyártó: KAI
Cikkszám: KAI0001
Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Kés mindenféle gyümölcs és zöldség hámozásához, vágásához, tisztításához és díszítéséhez.
Rozsdamentes acél anyagból edzett, 16 rétegben mindkét oldalon.

  • Markolat hossz: 104 mm
  • Penge hossz: 90 mm
  • Penge vastagság: - mm
  • Penge HRC: 61
  • Penge anyaga: VG-MAX rozsdamentes acél mag, oldalanként 34 rétegű damaszk acéllal kovácsolva
  • ​​​​​​​Markolat: Ébenfekete Pakkafa


A SHUN sorozatú kések a világ egyik legátfogóbb damasztacél kést tartalmazzák. A legjobb szakemberek és ambiciózus hobbi szakácsok magasan értékelik. A Shun kések rozsdamentes acélból készülnek, 32 réteggel. A mag (vágóréteg) VG MAX acélból készül. Rendkívül kemény (61 ± 1 HRC 1,0% szén- és 1,5% kobalt tartalommal) és korrózióálló acél, amely kivételes élességet kölcsönöz a pengének. A penge kiemelkedő színe és az egyes Shun kések kézi élezése összehasonlíthatatlan élességet biztosít, ami rendkívül könnyű vágást tesz lehetővé. Ez az élesség és a kések kiegyensúlyozott súlya együtt könnyűvé és fáradhatatlanná teszi a velük való munkát.

Minden Shun kés egyedi és egyedi karakterét a kárpitozott acél kifinomult és természetes szépségéből kapja. Így minden Shun kés kétségtelenül egyedi műalkotás, a kivitelezés, a technológia és a tervezés kombinációja. A szamuráj kardok mesteri művészetének ihletésében a Shun sorozatú kés gyártási technika még nyugati penge alakú kések gyártását is lehetővé teszi.

A Shun sorozatú kések fogantyúi ergonómikus alakúak, ami segít csökkenteni a fáradtságot a munkahelyen. Packwoodból készülnek, amely egy fából és műanyagból álló kompozit anyag kereskedelmi neve, amely ebben az esetben természetes fa megjelenésű. Az anyag rendkívül ellenálló a kopásnak és a súlyos körülmények között végzett munkának, és elsősorban kiváló minőségű vadászfogantyúk, turista- és konyhakések, valamint kiváló minőségű szerszámok készítésére szolgál.

Damask pengés japán hámozó kés. Kiemelkedő minőség és elegancia jellemzi a Shun széria késeit.  A japán konyhakések pengéje vékonyabb és keményebb a nyugati késekénél, ezért kisebb élszöggel is rendelkeznek. Ennek köszönhetően gyorsan és pontosan lehet szeletelni, vágni velük. A japán kések könnyűek, ezért kevésbé fárasztó velük a munka. A KAI Shun kések használata külömbözik a hagyományos késekétől. Nem a kés súlya, hanem a vékony él dolgozik. A lefel irányúló vágási technika helyett a kés előre hátra mozgatásával tesszük lehetővé a tökéletes szeletelést, elkerülva az étel roncsolódását. Használat után lehetőség szerint a kést mindig töröljük szárazra. A KAI pengék keménységük elérése végett magas széntartalommal rendelkeznek,és ellenkező esetben mikro rozsda keletkezhet! 

Felhasználás, karbantartás és tárolás:

Szükséges felületek (fa, műanyag vágódeszkák) vágására használható. Ne vágjon üvegből, porcelánból, kőből, fémből és hasonlókból készült felületekre. Használat után kézzel mossa szivaccsal és mosószerrel, majd puha ruhával vagy papírral szárítsa meg. Ne használjon mosogatógépet. Tárolja olyan helyen, ahol nem érintkezik fémtárgyakkal vagy nagyobb keménységű anyagokkal. A legjobb, ha kés állványon tárolja.

Ha élezésre van szükség, akkor azt kézzel ajánlott a KAI sorozatú (vízkövek) vagy más, azonos tulajdonságokkal rendelkező élezőkön végezni. Fontos, hogy ugyanazt az élességi szöget (fokot) tartsuk meg, amelyet a KAI kést kísérő egyes füzetek említenek. Kétoldalasan kihegyezett sorozatoknál ez a szög 15 fok.

Kések Hámozó
Kiszerelés - db 1 db
Méret - cm 9cm
Termékcsalád Shun

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményedet!