Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így legyen tökéletes a kerti party!

Így legyen tökéletes a kerti party!

 

A nyár a kerti partik időszaka. A barátokkal és családdal töltött idő, a finom ételek és italok, és a kellemes időjárás mind hozzájárulnak egy emlékezetes eseményhez. Ezek a rendezvények kiváló alkalmak arra, hogy kikapcsolódjunk, azonban egy nem kellően átgondolt party sok fejfájást is okozhat a házigazdának. Ebben a blog posztban összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket és trükköket, amik segítségével tökéletes kerti partyt rendezhetsz.

Nézzük meg, mik a sikeres kerti party titkai, mire készüljünk előre, és milyen receptekkel érdemes készülni egy jó kis nyári sütögetésre.

1. Tervezés és meghívók

Időpont és helyszín

Az első lépés a megfelelő időpont és helyszín kiválasztása. Érdemes olyan időpontot választani, amikor várhatóan jó idő lesz. Persze könnyen lehet hogy olyan időpontot nem fogsz találni ami mindenkinek jó, de érdemes lehet egy gyors szavazással kideríteni, mi az az időpont ami a társaság nagy részének megfelel. A helyszín legyen könnyen megközelíthető, és biztosítsd, hogy elegendő ülőhely legyen mindenki számára. Ezt pár bérelt, vagy kölcsönkért sörpaddal és asztallal egyszerűen kivitelezheted.

Meghívók

Küldj meghívókat időben, hogy a vendégek tudják, mikor és hol lesz a party. A meghívók lehetnek hagyományos, papír alapúak, vagy elektronikus formában is elküldheted őket

2. Dekoráció és hangulat

Téma és színek

Dönts el egy témát a kerti partyhoz, amely köré felépítheted a dekorációt. Lehet ez például trópusi, mediterrán, vagy akár egy egyszerűbb, természetközeli stílus is. Válassz hozzá illő színeket, és gondoskodj a megfelelő dekorációs elemekről, mint például asztalterítők, gyertyák, szalvéták. És ha már gyertyák, érdemes az esti időszakra pár szúnyogriasztó gyertyát, vagy fáklyát is beszerezni, ugyanis a legtöbb helyen garantáltan megjelennek az este beköszöntével a kéretlen vérszívók...

Világítás

A megfelelő világítás elengedhetetlen a hangulatos kerti partyhoz. Használj lámpásokat, fényfüzéreket, vagy az előbb említett gyertyákat, hogy kellemes, meleg fényt biztosíts. Fontos, hogy a világítás ne legyen túl erős, de elegendő fényt adjon a vendégek számára.

3. Ételek és italok

Menü tervezés

A menü tervezésekor vedd figyelembe a vendégek ízlését és esetleges ételérzékenységeit. Egy egyszerű salátával, vagy grillezett zöldségekkel például biztosan mindenki kedvébe tudsz járni. Készíts változatos menüt, ami tartalmaz előételeket, főételeket, köreteket és desszerteket. Érdemes minél több előre elkészíthető ételt választani, hogy a party alatt ne kelljen sok időt a konyhában tölteni. Persze vannak kerti party során kötelező ételek, egy jó grill, vagy bogrács nélkül nem igazi kerty party a kerti party :)

Italok

Gondoskodj elegendő italról, legyen szó alkoholos vagy alkoholmentes italokról. Készíts elő frissítő italokat, mint például házi készítésű limonádé, jeges tea, vagy gyümölcskoktélok. Ha egy kis extrára vágysz, használhatsz különleges ízű szirupokat is a limonádék vagy koktélok elkészítése során, hogy egyedi ízélményt biztosíts az italoknak. Az alkoholos italok között legyen sör, bor és esetleg néhány könnyű koktél is.

4. Kényelmi szempontok

Ülőhelyek és árnyékolás

Biztosíts elegendő ülőhelyet a vendégek számára. Használj kerti bútorokat, pokrócokat, párnákat, és akár függőágyakat is. Fontos, hogy legyen elegendő árnyékos terület, ahol a vendégek elbújhatnak a nap elől. Használj napernyőket, sátrakat, vagy függönyöket az árnyékolás biztosítására.

Hűtési megoldások

Nyári melegben elengedhetetlen a megfelelő hűtési megoldások biztosítása. Használj jégkádakat vagy hűtőtáskát az italok és ételek hűtésére. Készíts jeges italokat és frissítőket, és gondoskodj elegendő jégkockáról.

5. Szórakozás és programok

Játékok és versenyek

A jó hangulat fenntartása érdekében szervezz különböző játékokat és versenyeket. Lehet ez például kerti tollaslabda, vagy akár egy egyszerű kvízjáték. Fontos, hogy minden korosztály számára legyen valami érdekes és szórakoztató program.

6. Környezettudatosság

Lebomló evőeszközök és tányérok

Gondoskodj arról, hogy a party minél környezettudatosabb legyen. Használj lebomló evőeszközöket, tányérokat és poharakat. Ezek nem csak környezetbarát megoldást jelentenek, de a party végeztével neked sem kell a mosogatással bajlódnod. Hidd el, hálás leszel a buli végén, ha lebomló eszközöket használsz! :)

Szelektív hulladékgyűjtés

Készíts elő szelektív hulladékgyűjtési lehetőséget a vendégek számára. Helyezz ki különböző kukákat a műanyag, papír és organikus hulladékok számára, és jelezd egyértelműen, hogy melyik kukába mit lehet dobni. Itt is fontos szempont a környezettudatosságon túl, hogy mostantól, a visszaváltható dobozok és üvegek korában kifejezetten sokat spórolhatsz, ha nem a kukában landolnak az újrahasznosítható csomagolások.

7. Vészhelyzeti tervek

Rossz időjárás esetére

Mindig legyen B terv rossz időjárás esetére. Készíts elő sátrakat, vagy gondoskodj beltéri helyszínről, ahová szükség esetén átköltözhettek. Tájékozódj az időjárás előrejelzésről, és légy felkészült minden eshetőségre!