Hello Tavasz! Hello Konyha!
Közeleg a tavaszi időszak, ideje rendet rakni. A háziasszonyok ismerik a konyhájuk minden zeg-zugát és nem is szívesen engednek be mást oda. Ám ha eleged van a rendszertelen tárolásból és abból, hogy a liszt és a cukor mindig idő előtt elfogy, majd bevásárlás után találsz még egy zacskóval eldugva a polcon… Kerüld el a felesleges felhalmozást és a káoszt! Rendszerezd a konyhád profin és stílusosan!
A tél szürkesége után a tavasz igazi üdítőként hathat ránk. Nemcsak belül újulhatunk meg azonban – környezetünket, otthonunkat is felfrissíthetjük. Mint tudjuk, ez ránk is hatással van, alakítsuk hát át kicsit a lakást, házat, tegyünk rendet, pakoljuk ki, amire már nincs szükségünk, takarítsunk. Tekintsd többnek a konyhádat, mint a napi kötelező feladataid egyik színtere, alakítsd úgy, hogy a családod tagjai szívesen legyenek ott. Ha kétlépéses minikonyhád van, nincs sok lehetőséged, de egy-két szép dekorációval így is szebbé teheted a konyhád.
A rendezettség a konyha méretétől függetlenül a főzési folyamatok során sokat segíthet. Tapasztalatok szerint a jókedvvel és örömmel megfőzött ételek sokkal finomabbak, mint a kelletlenül elkészített fogások. mert itt naponta több alkalommal is komoly munka folyik, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a tisztaságára és az alapanyagok gondos tárolására is. Ahhoz, hogy gyorsabban tudj főzni, jó ha pontosan tudod melyik alapanyagot hol találod, tehát a konyhai eszközök és alapanyagok rendszerezése is fontos.
Szabadulj meg a törött és elhasználódott étkészlettől, konyhai felszerelésektől! Nézd át az étkészletet, a poharakat, bögréket, ami nincs tökéletes állapotban attól jobb megválni, mert sérülést okozhatnak és nem is mutatnak túl jól a konyhádban. Sajnos ez még az évek óta használt, szívedhez nőtt kedvenc bögrédre is igaz. Ellenőrizd le a konzervnyitót, a krumplihámozót, a sajtvágót egyszóval minden konyhai segédeszközt, amivel dolgozol. Egy életlen kés lassítja a munkát, a rozsdásodó reszelő nem túl bizalomgerjesztő látvány. A tönkrement eszközöket cseréld ki, élelmiszereket csak ép és tiszta eszközökkel dolgozz fel. Ebben tökéletes segítséget tudunk neked nyújtani!
Alapanyagok tárolásánál és rendszerezésénél a legfontosabb hogy mindent jól zárható edényekben tárolj, akkor nem megy moly a lisztbe és a főzésből származó gőztől nem tapad össze a papírdobozában a só és a porcukor. Ezek a tároló edények webshopunkban sokféle méretben megtalálhatóak! Így minden alapanyagnak ki tudod választani a megfelelő méretű, formájú és kialakítású tárolót. Tészták, szószok, konzervek tárolására lehet kisebb-nagyobb dobozokat használni. Ezekben olyan rendszert és sorrendet kitalálva, mely csakis a te és családod igényeit szolgálják. Természetesen a konzervdobozokon rendszeresen ellenőrizd a szavatossági időt, és használj fel mindent a lejárat előtt, különben felesleges pénzkidobás volt megvenni.
Miért is jó, ha így odafigyelsz konyhád rendszerére? Összefoglalva megkönnyíted a dolgod. Könnyebb főzni egy tiszta és rendszerben működő konyhában, ahol mindennek fix helye van és pontosan tudod hova kell nyúlnod a sóért vagy egy kis tálkáért. Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad és a konyhádon a káosz, a Hello Konyha termékei segítenek megtalálni a tökéletes eszközöket, hogy a családnak olyan ételeket főzhess könnyedén, ami után mindenki elismerő tekintetekkel jutalmaz majd.