Bolygómentő szakácskönyv konyhai mágusoknak - PODCAST

Hogyan nevelhetünk tudatos fogyasztókat a konyhában? Hogyan tehetjük a főzést és az étkezést fenntarthatóbbá, anélkül hogy lemondanánk a finom falatokról? Egyre több szülő és gyerek gondolkodik el azon, hogyan csökkenthetnék az ökológiai lábnyomukat – már az ebédlőasztalnál is.
Egy friss és innovatív könyv most a legkisebbek és szüleik számára kínál kreatív ötleteket: hogyan kombinálhatják a fenntarthatóságot az ínycsiklandó fogásokkal. Az ételek érdekesek, a receptek egyszerűek, a szöveg szellemes és tanulságos. Minden benne van, ami a tudatos konyhai jelenléthez kell.
„Figyeld meg, hány kilométer van a vacsidban, és csökkentsd le azt! Válassz helyben készített, termesztett, gyártott termékeket! Éljenek a többször használatos szatyrok! Használd fel az alapanyagok minél nagyobb részét! Kerüld az élelmiszerpazarlást! Készíts egészséges, zöldségekben gazdag finomságokat!” – hasznos tanácsok egy új, 8-14 éves korú gyerekeknek – és szüleiknek – szóló szakácskönyvben. Az ételek érdekesek, a receptek egyszerűek, az illusztrációk viccesek, a szöveg okos és szórakoztató egyszerre.
A Bolygómentő szakácskönyv konyhai mágusoknak szerzője Nagy Réka, azaz Ökoanyu a könyv készülésétvel kapcsolatban számos kulisszatitkot is elárul ebben a podcastban.
NA DE MITŐL LESZ A KONYHA KÖRNYEZETTUDATOS?
Készíts egészséges, zöldségekben gazdag finomságokat!
Vásárolj hulladékmentesen, éljenek a többször használatos szatyrok!
Használd fel az alapanyagok minél nagyobb részét! Kerüld az élelmiszerpazarlást!
Figyeld meg, hány kilométer van a vacsidban, és csökkentsd le azt! Válassz helyben készített, termesztett, gyártott termékeket!
A zöldségeket és a gyümölcsöket leginkább szezonjukban fogyaszd!
Csökkentsd a konyhában keletkező hulladékot, ha teheted, komposztálj!