Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tökéletes kerti parti

Beköszöntött a várva-várt jó idő, a természet csak úgy csalogatja magához a szórakozni vágyókat! Ez a legjobb időszak az évben, hiszen a szabadtéri főzés sajátos hangulatával semmi sem tud felérni, összehozza a családot, a barátokat, de csapatépítő programnak is megfelel, összekovácsolja a munkatársakat.

Ha a kinti főzőcskézés mellett döntünk, több opció közül is választhatunk: bográcsozás, grillezés, szalonnasütés. Ha a bográcsozás mellett tesszük le a voksunkat, vegyük figyelembe, hogy a bográcsban főzni tovább tart, mint bent a konyhai tűzhelyen. Egy láng ég, ami nem állandó és odafigyelést igényel! Ajánlatos készülni kevésbé laktató harapnivalókkal: pogácsával, hidegtállal, szendvicsekkel, mártogatósokkal, mert a bogrács mennyei illatokat fog árasztani magából, de sajnos az evésre várni kell! Maga a bogrács is érdekes kérdéskör: öntöttvas, réz és zománcozott fajták közül válogathatunk.

Kezdjük is a legegyszerűbbel, a zománcozott bográccsal! Könnyen kezelhetőek, nem ég le bennük semmi, ezért praktikusak és egyszerű karbantartani. Ritkább használatra ajánlják, mert kevésbé tartós.

A réz bográcsok hatalmas hátránya, hogy savas, esetes, paradicsomos ételek nem főzhetőek benne, így a legfinomabb lecsónk elkészítésében nem lehet a segítségünkre.

Az öntöttvas bogrács a legjobb választás! Jól bírja a kiképzést és a hővezetése is megfelelő. Ha van időd a gondozására, örök barátságot köthettek! Mielőtt először használnád, alaposan ki kell égetned és minden használat után kötelezően el kell mosni! Könnyen rozsdásodik, de rendszeres zsírozás mellett teljesen kiküszöbölhető.

A kerti partik másik főszereplője a grillezés. Előkészületek szempontjából sokkal egyszerűbb, hiszen folyamatosan készülnek a finomságok, azonban a pácolást jobb, ha már előző este megejtjük! A grillezés egy olyan színtér, ahol nem muszáj vendéglátónak lenned, hiszen a sok éhes száj könnyen bevonható a feladatok elvégzésébe! A férfiak imádnak sütögetni, faszenet izzítani, a zöldségek aprítása pedig tökéletes alkalom a hölgyeknek egy kis pletykálkodásra!

A szalonnasütés a maga egyszerűségével kápráztat el mindenkit! Nincs különösebb tennivaló! Nyársakra, szalonnára, kenyérre és némi zöldségre van csak szükség! Ilyenkor tényleg a társaság, a családdal, barátokkal, kollégákkal való együttlét a fontos!

Tuti tippek a hangulatért

·         Használj vízlepergetős terítőket, hogy senki se aggódjon a kifröccsenő dolgok miatt!

·         A csapos üvegek remek kiegészítők! Mindenki imádja őket!

·         Egy dézsa, tele jéggel! Italhűtésre és külcsínre is pompás megoldás!

·         A papírpohár jó választás, a vendégek a nevüket is ráírhatják! Mindenki könnyen megtalálhatja a sajátját!

·         Vegyük figyelembe, hogy sokan vegetáriánus étrendet követnek! Gondoljunk rájuk is, elő a grillsajtokkal!

·         Önkiszolgáló sarok: nincs a mindkét fél számára kényelmetlen kínálgatás. Mindenki azt eszik és iszik, amit, és amikor szeretne!

·         Készülj fagyival! A társaság kedvence lesz!

·         Nincs elég ülőalkalmatosságod otthon? A raklapok tökéletes szolgálatot tesznek!

·         Ha estére tervezed az összejövetelt, készülj égősorokkal, bambuszfáklyákkal vagy színes lampionokkal, amiket lámpaként is használhatsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: grill kertiparti bográcsozás